Noticies
19 febrer 2020

TOTHOMweb signa el contracte per a la web impulsat per Tim Berners-Lee, empreses i institucions

Tots tenim un paper important a l'hora de salvaguardar el futur de la Web. Els representants de més de 80 organitzacions van redactar el Contracte per a la Web en nom de governs, empreses i la societat civil. En aquest contracte s'estableixen els compromisos que han de guiar les polítiques digitals.

Amb la finalitat d'aconseguir els objectius del Contracte, els governs, les empreses, la societat civil i les persones han de comprometre's amb el desenvolupament sostenible d'aquestes polítiques, així com amb la defensa i la implementació del text.

El contracte, que podeu consultar aquí, conté 9 principis que fan referència a governs (els tres primers), empreses (els 3 següents) i ciutadania (els restants).

Així, el primer principi és assegurar-se que tothomes es pugui connectar a Internet. La idea és que s’estableixi com a objectiu polític la necessitat que, per a l’any 2025, 1GB de dades mòbils no tingui un cost superior al 2% dels ingressos mensuals mitjans i que pel 2030 l’accés a Internet de banda ampla estigui disponible, com a mínim, per al 90% de la població.

En aquest sentit, els governs hi tindran un paper important i hauran de garantir-ho, inclús amb marcs legals i accions concretes.

La protecció de la privacitat també es recull al contracte, i es fa èmfasi en els drets de la ciutadania respecte d’aquesta qüestió, i del paper de les empreses i administracions en la garantia d’aquests drets.

Als ciutadans el contracte els demana que creïn i col·laborin en el Web per assegurar-se que tingui "un contingut ric i rellevant per a tots".

Així mateix, també es parla de la necessitat d’assegurar l’accessibilitat dels llocs web. TOTHOMweb va firmar el contracte com a empresa i la majoria dels seus treballadors i treballadores ho van fer de manera individual.

Us podeu adherir al Contracte per a la Web com a individu o en nom de la vostra organització aquí.

https://contractfortheweb.org/es/

Persona utilitzant teclat braille
Profile picture for user tothomweb

tothomweb

Potser t'interessa...