Accessibilitat
23 juny 2021

Accessibilitat de les APPS: ha arribat la data límit

Imatge de móbils amb accés a les aplicacions Actualment les aplicacions mòbils formen part del nostre dia a dia i també del de les persones amb discapacitat o les persones grans.

Aquests i molts d’altres col·lectius són usuaris de webs però també d’aplicacions mòbils  i per aquest motiu la Comissió europea va marcar una data que obligui a no deixar ningú enrere.

Ha arribat la data límit. Ara no només les webs han d’acomplir els requeriments d’accessibilitat sino que també ho han de garantir les aplicacions mòbils per garantir els drets de tots elsciutadans i ciutadanes.

A partir del 23 de juny de 2021 Les APPS del sector públic han de ser accessibles. Aquesta obligació es recull al Real Decreto 1112/2018, de 7 de septiembre, sobre accesibilidad de los sitios web y aplicaciones para dispositivos móviles del

sector público.

El nostre equip d’experts ja està preparat per fer auditories especialitzades d’avaluació de l’accessibilitat dels diversos tipus d’aplicacions  segons els requeriments legals i per realitzzar els informes oficials que el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital  demana per tal de tenir-ne constància i traslladar els resultats a la Comissió Europea.

Així mateix, també oferim formacions específiques i començarem a impartir xerrades per tal de conscienciar de la necessitar de garantir l’accessibilitat de les APPS per tothom.

El 8 de juliol a les 13:00h TOTHOMweb participarem a la Mobile Week amb una xerrada sobre l'accessibilitat a les APPS. El nostre company Ernesto Blanco , expert en la matèria, explicarà en què consisteix.

 

Accessibilitat en aplicacions mòbils. En què consisteix? Per què és important especialment en temps de pandèmia?   

T’has plantejat mai com fa servir un mòbil una persona amb discapacitat visual? I una persona que no pot fer servir les mans?

Segons el RD1112/2018, les aplicacions mòbils del sector públic han de ser accessibles a persones amb discapacitat a partir del 23 de juny de 2021, però, què significa això i com es pot garantir el compliment de la norma? Quins professionals es necessiten tant pel desenvolupament com per a l'auditoria d'accessibilitat?

Tot això pren especial importància en temps de pandèmia, on la interacció amb serveis públics a través d'aplicacions mòbils es converteix moltes vegades en indispensable.

Aquesta conferència online intentarà donar resposta a tres principals preguntes sobre l'accessibilitat en aplicacions mòbils:

 

  • Què vol dir que una aplicació sigui accessible i per què és especialment important en les condicions actuals, en què multitud de tràmits i activitats de la vida diària es desenvolupen a través del mòbil?

 

  • Quins són els perfils professionals i tècnics que resulten indispensables per a complir aquesta necessitat?

 

  • Com es pot aconseguir una professionalització en matèria d'accessibilitat per tal de trobar els perfils esmentats?


Així mateix es farà una petita demostració dels aspectes d'accessibilitat més importants a tenir en compte en la creació i auditoria d'una aplicació i es mostrarà com pot navegar una persona cega a través d’un mòbil i quines barreres es pot trobar quan les aplicacions no són accessibles.

Organitza: Ajuntament de Terrassa i Tothomweb

 

                                                                                                       Ponents

Ernesto Blanco

Consultor en accessibilitat web i mòbil, Tothomweb SL

 

REGISTRA'T

maria.cortes

Potser t'interessa...