Accessibilitat
13 abril 2021

¿Què són les Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)?

Internet no ha estat sempre a l'abast de tots, ja que a vegades hi ha hagut persones amb algun tipus de minusvalidesa que estaven impedits per veure els continguts que s'oferien a la Xarxa. Per tot això, amb els anys es va millorar en matèria d'accessibilitat per a aquest grup d'usuaris, ja fos mitjançant subtítols o altres elements que ajudessin a comprendre millor el que s'estava mostrant en una pàgina web. Per poder aconseguir aquesta integració es van crear les WCAG com l'estàndard per al disseny d'una pàgina web.

Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)

Què són les  Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)?

Les pautes d'accessibilitat per al contingut web (Web Content Accessibility Guidelines) es desenvolupen a través del procés de W3C (World Wide Web Consortium) que és un organisme internacional encarregat d'oferir un estàndard únic i compartit que satisfaci les necessitats de les persones, organitzacions i governs a nivell internacional per tal d'estandarditzar tecnologies web com HTML, XHTML, CSS i WCAG.

Els documents WCAG expliquen com fer el contingut web més accessible per a les persones amb discapacitat. Pel que fa al contingut web es fa referència, generalment, a la informació que es pot trobar en una pàgina o aplicació web, la qual cosa inclou:

  • Informació natural com textos, imatges i sons.
  • Codi o marcat que defineix l'estructura, la presentació, etc.

 

A qui s'adrecen?

  • Desenvolupadors de contingut web (autors de pàgines, dissenyadors de llocs, etc.)
  • Desenvolupadors de programes d'autor
  • Desenvolupadors d'eines per a l'avaluació de l'accessibilitat web
  • Uns altres que vulguin o necessitin un estàndard per a l'accessibilitat web, incloent l'accessibilitat móvil

maria.cortes

Potser t'interessa...